S*SIRIUS Russian Blue

Lillpiver 2015, foto Christos Romanos

 

 

 

 

 

Wynterwynd Myth, ett "barnbarn" i USA

 

Jag har en liten omsorgsfull uppfödning av Russian Blue och eftersträvar hög kvalité i mitt avelsarbete. Mitt stamnamn S*SIRIUS inregistrerades av FIFe 1987, samma år föddes första kullen kattungar. Jag är av SVERAK Diplomerad Uppfödare samt har under flera år varit medlem i SVERAK-klubben Ryssfolkets och rasringen Russian Blue Klubbens styrelser, både som ordförande och ledamot, samt medlem i FIFe Breed Council för Russian Blue.

Mitt uppfödarnamn S*SIRIUS är även registrerat i CFA sedan 2013. CFA är en internationell kattorganisation precis som FIFe, medan FIFe kan sägas ha basen i Europa har CFA sin bas i USA och utseendet på ryssarna skiljer sig därför lite. Jag avlar numera företrädesvis på de amerikanska CFA-linjerna, därför kändes det naturligt att ta steget in i den organisationen och jag innehar sedan våren 2020 medlemskap i CFA Russian Blue Breed Council.

En katt är i första hand en liten pälsklädd familjemedlem att dela vardagen med, min målsättning är att föda upp katter som blir mysiga och roliga medlemmar i sin nya familj men som även lämpar sig väl för avel och utställning om intresse finns hos nya ägaren.

Jag har tre Russian Blue honor och en hane. Zelda som numera är kastrerad bor hos min bror eftersom hon trivdes bäst som ensamkatt, här hemma bor PV med sin dotter Lillpiver, hanen Starry samt hans och Lillpivers dotter Stella.