S*SIRIUS Russian Blue

S*Sirius Fly on the wings of love

Så kom då äntligen tillfället att spara en egenuppfödd kattunge. Senast detta skedde var 1988 då jag sparade min älskade "Spedel" S*Sirius Once In A Blue Moon som blev 19 år gammal, det var för hennes skull jag tog paus med uppfödningen så hon skulle få en lugn ålderdom. Jag hade efter min omstart som uppfödare planerat spara en hona efter Zeldas finlandsparning 2011 men det gick ju tokigt och hon blev kastrerad istället för att få ungar.

Men nu, nu har jag denna underbara lilla pefekta, söta, rara, urgulliga "Lillpiver". Smeknamnet kommer av att hennes mor "PV" ibland kallas "Piver" vilket är det danska ordet för piper, så nu har jag en "Storpiver" och en "Lillpiver". Det är så roligt att åter ha två katter som trivs tillsammans, de har sådan glädje av varandra med lek, bus och mysiga sovstunder.

Lillpiver är resultatet av en i mina ögon perfekt kombination av de bästa avelslinjer, det var en dyr parning med flera långa bilresor då hanen i fråga bor i Danmark och PV inte var mogen för parning vid första besöket, men jag är så oerhört nöjd och det var utan tvekan värt varenda öre och nattliga mil bakom ratten. Pappakatten som heter SunnaNordica Viggo Mortensen är förresten född i Ryssland, så han är en tvättäkta rysk Russian Blue kan man säga.

Lillpiver har liksom sin mor PV varit en snäll och framgångsrik utställningskatt, och i januari 2018 visade hon sig också vara en lika duktig mor. Hittills har det blivit två kullar och två ungar i varje kull har gått vidare i avel hos andra uppfödare, Stella hemma hos mig, Rose hos Viivi "FI*Harmuan" i Finland, Under hos Michele "Eudemonia" i Italien, och Rainy hos Maya & Anna "Greyland" i Polen.


 

Foto: Saija Vasenius

 

Stamtavla - pedigree

Foton - photos