S*SIRIUS Russian Blue

DK*Malevitch YES we can Pinky Vespa
FIFe Internatinell Champion

Efter en längre tids hyggligt tålmodig väntan på en ny rysshona från Maria Malevitch i Danmark så föddes hon så äntligen den 1:a december 2013. Det var mycket bra timing för just den här dagen var "Kattens Dag", vilken firas varje år den första advent.

Denna kull är ganska speciell, inte bara för att en av de små är min, utan även för att DK*Malevitch She´s got the Look som är deras mor fick resa ända till USA för att träffa den blivande fadern Velva's Independently Blue. Detta äventyr resulterade i tre små honkatter, och jag är mycket glad och tacksam över att DK*Malevitch YES we can Pinky Vespa fått flytta hem till mig.

Till vardags kallas hon PV eller Storpiver och är en oerhört snäll och rar katt, att hon sedan är vacker som en dröm gör ju inte saken sämre. Vi har varit på en hel del kattutställningar förstås och det har gått mycket bra för Pinky Vespa och det är förstås extra roligt, ett antal Bästa Russian Blue, Domarens Bästa och ett par Best In Show har det blivit hittills.

PV fick sin första kull i februari 2015 och visade sig vara en utomordentligt duktig och kärleksfull mor. I början av 2018 visade sig PV även vara en mycket snäll och rar mormor till Lillpivers kattungar.

Hösten 2022 fick hon bli kastrat, tre kullar blev det och en unge i varje gick vidare i avel, Lillpiver här hemma, Buzz hos Annette "Wynterwynd" och Diana "Velva" i USA, och Lillan hos Tobias "SE*O Brother". Genom dem går stafettpinnen vidare och PVs ättlingar återfinns hos flera erfarna och respekterade uppfödare runt om i världen.